Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Αφιερωμα Raspberry Pi και Pi 2

Με αφορμη την παρουσιαση του Raspberry Pi 2 ειπα να σας γραψω 2 λογια για το τι ειναι αυτο το προιον και πως εχει εντυπωσιασει πανω απο 4,5 εκ πολιτες του κοσμου ωστε να το αγορασουν.
Το 2012 η εταιρεία Raspberry Pi foundation απο το Cambridge της μεγαλης βρετανιας παρουσιασε και προωθησε σε διαθεσιμοτητα στην αγορα εναν υπολογιστη σε μεγεθος πιστωτικης καρτας!
Τα χαρακτηριστικα της απλης εκδοσης του Raspberry pi ήταν τα εξης:
Επεξεργαστης χρονισμενος στα 700 MHz , μνημη RAM 256 , 2 θύρες USB , 1 θύρα ethernet , 1 κάρτα SD (παίζει το ρόλο του αποθηκευτικού μέσου, όχι μόνο για τα αρχεία σας αλλά και για το λειτουργικό που θα τρέξει , 1 θύρα HDMI , 1 υποδοχη για ηχεια ή ακουστικα , 1 rca video έξοδος , 1 micro usb (για την τροφοδοσία) , λειτουργικο συστημα Linux .
Βεβαια εχει βγει και καλυτερη εκδοση με 512 μνημη RAM και 4 θυρες usb αλλα δεν ειναι αναγκη να αναλυσουμε τοσο παραστατικα στο συγκεκριμένο θέμα ολες αυτες τις λεπτομερειες.
Σημασια εχει πως η τιμη του ειναι στα 30 ευρω περιπου!δηλαδη μπορεις να εχεις ενα desktop που του βαζεις μια οθονη ενα ποντικι και ενα πληκτρολογιο και εισαι ετοιμος!μπορεις να συνδεθεις στο ιντερνετ μεσω της θυρας Ethernet και γενικα να πειραματιστεις!
Στις μερες μας λοιπον ανακοινωθηκε το raspberry pi 2 με χαρακτηριστικα που ελκυουν ακομα περισσοτερο κοσμο αφου ερχεται με τετραπυρηνο επεξεργαστη στα 900 MHz και μνημη RAM 1gb!!επισης εχει 4 θυρες usb για ανεση και περισσοτερη ευκολια!(δειτε εικονα) 

Στη τιμη των 30 ευρω περιπου με πλακέτα που υποστηρίζει όλες τις διανομές Linux ARM GNU/Linux, και τρέχει και την ειδική έκδοση του Ubuntu γι'αυτό που είναι ήδη διαθεσιμη (Snappy Ubuntu Core) και τη Microsoft να εχει ανακοινωσει πως στη πορεια θα διαθεσει τα windows 10 προσφορα της εταιρειας απο την συνεργασια τους το τελευταιο εξάμηνο ερχεται να γινει το υπερτατο must-have gadget!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου