Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Lightshot απλο προγραμμα για screenshots στον υπολογιστη μας

Screenshot ειναι μια εικονα , ενα στιγμιοτυπο απο την οθονη μας αν θελετε καλυτερα , το οποιο αποθηκευουμε στον υπολογιστη μας με τον τροπο που θα δουμε παρακατω .
Τι χρειαζομαστε ομως ενα screenshot και για ποιο λογο; 
Ενας βασικος λογος ειναι να δειξουμε οπτικα ενα προβλημα που εχουμε στον υπολογιστη μας στελνοντας το με email η οτι αλλο χρησιμοποιει καποιος για αποστολη αρχειων και εικονων !
Συνηθως ενα αρχειο η ενα εγγραφο που βρισκουμε στο internet και θελουμε να το κρατησουμε για αναγνωση αργοτερα σε σημειο που δεν θα εχουμε συνδεση στο δικτυο ειναι ενας αλλος λογος .
Αλλος λογος επισης ειναι μια φωτογραφια που δε μπορουμε να κατεβασουμε αφου το site που μπηκαμε δεν μας επιτρεπει αυτη την επιλογη . 
Μια προκυρηξη θα ηταν επισης ενας καλος λογος ωστε να την μελετησουμε με την ανεση και την ησυχια μας αργοτερα . Αυτοι και αλλοι τοσοι λογοι ειναι ικανοι να μας οδηγησουν ωστε να παρουμε ενα screenshot ! 
Τη δουλεια μας ερχεται να κανει το  lightshot , ενα προγραμμα ευκολο στη χρηση , γρηγορο και αρκετα απλο .Αφου το κατεβασουμε στον υπολογιστη μας χρησιμοποιουμε το πληκτρο  Prt Scn

για να το ενεργοποιησουμε ( υπαρχει σε καθε πληκτρολογιο ) και υστερα επιλεγουμε το σημειο η ολοκληρη την οθονη που θελουμε να φωτογραφησουμε ! Μαλιστα μπορουμε να επεξεργαστουμε το οπτικο αρχειο ( screenshot ) που κατεβαζουμε με την επεξεργασια που διαθετει!
Αν το χρειαζεστε μπορειτε να το κατεβασετε απο ΕΔΩ
Επισης εκτος απο εφαρμογη για windows υπαρχει ως προσθετο για browsers( mozilla , chrome κ.α )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου