Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί είναι τόσο φτηνά τα κινέζικα κινητά;

Τα τελευταία χρόνια κινέζικες μάρκες με ονόματα που δύσκολα μπορούμε να προφέρουμε ( xiaomi, huawei, και πολλες αλλες) εχουν προστεθει στη ζωη μας και συζητιούνται ολο και πιο συχνα.
Ο λογος ειναι πως προσφέρουν τελευταίας τεχνολογίας κινητά σε απιστευτα χαμηλες  τιμές. 
Δυστυχώς στην ελληνικη αγορα είναι δύσκολο να βρούμε κινητό με οθόνη 5 ιντσών, τετραπύρηνο επεξεργαστή, 1 ή 2 gb ram και 13 mp φωτογραφική μηχανη, στις τιμες που μας προσφερουν ,οι αξιαγαπητοι κατα τα αλλα, φιλοι μας κινέζοι.
Παλιοτερα τα προιοντα της συγκεκριμενης χωρας φημιζονταν για τη χαμηλη ποιοτητα τους κατι που με τη παροδο των χρονων αρχιζει να φευγει απο πανω τους εχοντας οντως παρουσιασει αξιολογα προιοντα!λεξεις , οπως "κινεζια" αρχιζουν να βγαινουν , απο το λεξιλογιο μας!
Ας απαντήσουμε λοιπόν στο βασικό ερώτημα “Γιατί είναι τόσο φτηνά τα κινέζικα κινητά;”
1.Ηλεκτρονικό εμπόριο
Καμία από τις γνωστές και άγνωστες κινέζικες μάρκες δεν έχουν καταστήματα.Προωθούν τα προϊόντα τους μέσω διαδικτύου.  Φυσικά, το κόστος συντήρησης μιας ιστοσελίδας είναι μηδαμινό σε σχέση με τη διατήρηση καταστηματων.Ετσι μειωνεται και το κοστος.
2.Τα κοινωνικά δικτυα!
Samsung,Apple, Htc, Lg, Sony και ολες οι γνωστες μεγαλες εταιρειες ξοδεύουν τεράστια ποσά σε διαφημίσεις και χορηγίες.  Από την άλλη μεριά, οι κινέζικες εταιρίες προωθούν τα προϊόντα τους αποκλειστικά μέσα από τα δωρεάν κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter)  Έτσι, έχουν την ευχέρεια να μειώσουν ακόμα πιο πολύ τις τιμές τους!
3.Περιορισμένη παραγωγή(λιγα τεμαχια)
Όσα λιγότερα κινητά διαθέσουν στην αγορά, τόσο πιο γρήγορα θα πουληθούν.  Δεν χρειάζεται να αγχώνονται για το πώς θα καταφέρουν να διαθέσουν ένα τεράστιο στοκ.  Επίσης η μικρή διαθεσιμότητα ενώ υπάρχει μεγάλη ζήτηση προκαλεί διαφήμιση, έστω και αρνητική.ετσι καταφερνουν και γνωστοι να γινονται και να ξεπουλανε γρηγορα φτιαχνοντας το επομενο τους «θηριο».
4.Το κολπο με τις πωλησεις αργοτερα του καθορισμενου!
Η εταιρεία κερδίζει από τη μείωση των τιμών των εξαρτημάτων ενός τηλεφώνου.αν ανακοινώσεις ένα τηλέφωνο τον Ιανουάριο, διαθέσεις καποια κομμάτια στην αγορά με ένα κέρδος, το ίδιο τηλέφωνο τον Απρίλιο, που θα αποφασίσεις να προχωρήσεις σε μαζική παραγωγή χιλιαδων κομματιων, θα κοστίζει πολύ λιγότερο γιατί οι τιμές των εξαρτημάτων του θα έχουν μειωθεί σημαντικά.συνεπως πεφτωντας η τιμη των εξαρτηματων κερδιζουν πολλαπλάσια αφου εχουν αγορασει χαμηλοτερα τα εξαρτηματα..
Αυτοί λοιπόν είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο φτηνά τα κινέζικα κινητά. 
Χαρη δε μας κανει κανεις απλα εχουν βρει αλλο τροπο να χτυπησουν τα μεγαλα brands στον τομεα που πονάνε περισσοτερο..στην τιμή! Γιατι ειμαι σιγουρος πως αν η Samsung και καθε Samsung μας πουλαγε το ιδιο κινητο σε αυτες τις τιμες κανεις απο μας δε θα σκεφτονταν να αγορασει αμφιβολου ποιοτητας και ξενης χωρας κινητο χωρις service στην ελλαδα..
Αυτα τα ολιγα.

2 σχόλια:

  1. Τώρα σου γράφω απο το πρόσφατο μου απόκτημα που ακούει στο όνομα Cubot S308. Μόλις 94€ και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από smartphones των 500€.
    Καλή αρχή κ απο εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Βασω το ξερω!εχει πολυ καλα χαρακτηριστικα και ειναι πολυ ανετο στο χειρισμό!Σε ευχαριστω πολυ!

      Διαγραφή