Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Πρωτες βοηθειες οταν βραχει το κινητο μας !

Πολλοι απο εμας εχουμε βρεθει στη δυσαρεστη θεση να γινει μουσκεμα το κινητο μας ,ειτε απο ενα ποτηρι νερο , ειτε να πεσει στη θαλασα , ειτε σε ενα κουβα ειτε με οποιοδηποτε αλλο τροπο .
Ας ξεκαθαρισουμε κατι!Αν βραχει το κινητο μας εχουμε χασει καθε δικαιωμα της εγγυησης μας!Οι πεερισσοτερες συσκευες μαλιστα εχουν ενα σημειο που σε περιπτωση υγρασιας του κινητου μας να αλλαζει χρωμα ωστε να καταλαβαινουν στο service οτι μας βραχηκε!
Μαλιστα επειδη πολλοι απο μας κολλουσαν κατι (ενα αυτοκολλητο η λιγη ταινια) εκει ωστε ακομα και αν μας πεσει στο νερο το κινητο , να μην αλλαξει χρωμα εκεινο το σημειο και δε μας καλυπτει η εγγυηση , οι εταιρειες αλλαξαν αυτο το σημειο απο εμφανη θεση στη συσκευη μας και το τοποθετησαν μεσα στην υποδοχη του ακουστικου ωστε να μη μπορουμε να το καλυψουμε με καποιο τροπο!
Ας δουμε ομως τι μπορουμε να κανουμε ωστε να εχουμε μια ελπιδα η συσκευη μας να επανελθει!
  • Αμεσως αμεσως βγαζουμε ολα τα αποσπωμενα μερη της συσκευης οπως μπαταρια , καρτα sim , καρτα sd και οτδηποτε απωσπαται !Δυστυχως στο iphone δεν μπορουμε να βγαλουμε τη μπαταρια αλλα κανουμε ολα τα υπολοιπα .
  • Δεν προσπαθουμε να στεγνωσουμε το κινητο ουτε με πιστολακι , ουτε στη κουζινα σε χαμηλη θερμοκρασια , ουτε στο φουρνο μικροκυματων αλλα ουτε και να το καθαρισουμε με χαρτι η χαρτοπετσετα ! Αυτο πρεπει να το κανουμε με μια πετσετα προσπαθωντας να μην τριβουμε εντονα αλλα ηπια και ηρεμα ωσπου να τραβηξουμε ολα τα υγρα!
  • Οταν νιωσουμε οτι το τηλεφωνο μας ειναι στεγνο , τοτε κανουμε το πιο σημαντικο απο ολα!Παιρνουμε ενα μπωλ και το γεμιζουμε ρυζι!τοσο ωστε να μπορει να καλυψει το κινητο μας και τα αποσπωμενα μερη του!Τοποθετουμε τη συσκευη μεσα στο ρυζι οπως και τα υπολοιπα (μπαταρια , καρτες κλπ) και περιμενουμε!Αυτο ειναι και το μεγαλυτερο μυστικο στο συγκεκριμενο τροπο..Υστερα απο μια δυο μερες βγαζουμε το κινητο απο το ρυζι και δοκιμαζουμε να το ανοιξουμε .
  • Ειναι πολυ σημαντικο οσο κανουμε τη παραπανω διαδικασια να μη μπουμε καθολου στο πειρασμο να ανοιξουμε το κινητο μας ουτε να παταμε διαφορα κουμπια για να δουμε αν δουλευει .

Σε καμια περιπτωση δεν θα σας πουμε πως αν κανετε τα παραπανω θα γλιτωσετε τη συσκευη σας οπωσδηποτε ομως υπαρχει μεγαλο ποσοστο να δουλεψει και να γλιτωσουμε τα χρηματα που εχουμε δωσει για την αγορα της !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου