Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Τι να προσεξω πριν αγορασω ενα κινητο!

Εχουμε μαζεψει καποια χρηματα και ηρθε η ωρα να αγορασουμε ενα smartphone!Aλλα υπαρχουν τοσες μαρκες στην αγορα και ακομα περισσοτερα μοντελα!Η ερωτηση τι κινητο να παρω τελικα στριφογυρναει στο μυαλο μας !Αυτο το μοντελο , οχι το αλλο , οχι εκεινο ειναι καλυτερο οχι οχι..χαος!

Εδω θα δουμε τα βασικοτερα χαρακτηριστικα που πρεπει να εχει ενα smartphone ωστε και οι εφαρμογες να τρεχουν καπως γρηγορα και καποια παιχνιδια να μπορει να τα παιζει ανετα η συσκευη μας και η χωρητικοτητα να ειναι τετοια που θα μας επιτρεπει να εχουμε καποιες παραπανω εφαρμογες χωρις να μας λεει η μνημη του κινητου δεν επαρκει αλλα και να βγαζουμε και μια καλη φωτογραφια ειτε τοπιου ειτε μια μοδατη selfie!
  1. Πολυ σημαντικο σε ενα smartphone ειναι η μνημη ROM! Αφορα την χωρητικοτητα της συσκευης μας σε φωτογραφιες , βιντεο , παχνιδια , εφαρμογες και οτι αλλο θελει ο καθενας μας να εχει στη συσκευη του!Εδω θα προτιμησουμε μια συσκευη με τουλαχιστον 8 GB μνημη ωστε ακομα και αν δεν εχει δυνατοτητα επεκτασης (αν και τα συγχρονα smartphone στη πλειοψηφια τους εχουν δυνατοτητα επεκτασης μεσω καρτας sd ) να καλυψουμε αρκετες απο τις αναγκες μας σε χωρο!
  2. Εξισου σημαντικο σε ενα κινητο ειναι η μνημη RAM! Ξεκαθαρα πραγματα για να τρεξεις πιο πολλες εφαρμογες , να ανοιγουν γρηγορα , να μπορεις να τρεξεις ενα παιχνιδι απαιτησεων πρεπει το κινητο σου να διαθετει απο 1 GB μνημη ram και πανω!
  3. Αναλυση οθονης(Display Resolution) για ικανοποιητικα αποτελεσματα σε video , φωτογραφιες , παιχνιδια θα προτιμησουμε απο 720p (1280x720 δηλαδη)!
  4. Μια καλη καμερα απο 5 mp κα ανω με δυνατοτητα autofocus(να εστιαζει δηλαδη στο θεμα που θες να τραβηξεις ) οπως επισης με led flash ειναι ικανοποιητικη!Εννοειται οσο πιο πολλα mp (αν και απο κινητο σε κινητο διαφερει η φωτογραφια αναλογα και με τα χαρακτηριστικα του καθε φακου) ακομα καλυτερα! Θα προτιμησουμε smartphone και με μπροστινη καμερα για συνομιλια (skype κλπ)!
  5. Πολυ σημαντικο θεωρω πλεον στα απαιτητικα -ειναι αληθεια- smartphone τα mah της μπαταριας!οσο πιο πολλα τοσο μεγαλυτερη αντοχη και χρονος λειτουργιας μεχρι την επομενη φορτιση!θα κοιταξουμε μια μπαταρια απο 2000mah και πανω!
  6. Ο επεξεργαστης του κινητου εχει και αυτος μεγαλη σημασια αλα δεν θα προτεινω κατι και ο λογος ειναι πως και 2 πυρηνες ειναι μια χαρα!ΔΕΝ ειναι σιγουρο πως ενα τετραπυρηνο(quadcore) ειναι πιο γρηγορο απο ενα 2πυρηνο!Πιθανον να ειναι το ιδιο σε ταχυτητα αλλα το 2πυρηνο να εχει καλυτερη διαχειριση μπαταριας!
  7. Εννοειται wifi και bluetooth αν και ολα εχουν πλεον!
  8. Σημαντικο επισης να εχει ενσωματωμενο το google play , το μαγαζακι δηλαδη που θα κατεβαζουμε τις εφαρμογες και τα παιχνιδια μας
Ασφαλως το θεμα δεν καλυπτεται ετσι απλα αλλα γραψαμε τα πιο σημαντικα κατα τη γνωμη μας!
Υπαρχουν και αλλα πραγματα που χρηζουν συζητησης στο συγκεκριμενο θεμα ομως για να μη χαθουμε νομιζω πως το κινητο που θα αγορασουμε αν καλυπτει τα πιο πανω χαρακτηριστικα θα μας αφηνει ικανοποιημενους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου