Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

KeyFreeze : Kλειδωσε το πληκτρολογιο και το ποντικι μαζι !

Μας ρωτησε καποιος γονιος σε μια συζητηση στο δρομο : Πως μπορω να κλειδωσω το πληκτρολογιο και το ποντικι , χωρις να τα βγαλω για να μη πειραζουν τα παιδια μου τον υπολογιστη .
Την απαντηση ερχεται να μας δωσει ενα εξυπνο προγραμματακι που λεγεται ΚeyFreeze !
Aυτο που κανει ειναι να κλειδωνει το πληκτρολογιο και το ποντικι μαζι ωστε να μη μπορει καποιος να πειραξει την εργασια μας , να μη μπορουν μικρα παιδια να δημιουργησουν προβλημα στον υπολογιστη μας ,ακομα και να μη πατανε διαφορα κουμπια οταν τους βαζουμε παιδικα η βιντεο στο youtube και γενικα να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο αν εχουμε ανοιχτο τον υπολογιστη μας , ακομη και αν πεταγομαστε καπου η εχουμε μια δουλεια και θελουμε να βρουμε ακριβως οτι αφησαμε πισω .
 Μολις το κατεβασουμε θα κλειδωσει τον υπολογιστη οποτε το μονο που εχουμε να κανουμε ειναι να πατησουμε ctrl+alt+delete . Ειναι πολυ ευκολο στη χρηση και μπορει να χρησιμοποιηθει απο ολους !
Ουσιαστικα βρισκουμε το KeyFreeze , το ανοιγουμε και μας προειδοποιει οτι σε 5 δευτερα θα κλειδωσει πληκτρολογιο και ποντικι .. Απο εκεινη την ωρα παγωνουν τα παντα . Και απλα για να ξεκλειδωσουμε παταμε μαζι ctrl+alt+delete !και στις επιλογες που μας βγαζει παταμε < επιστροφη στα windows > και συνεχιζουμε την εργασια μας .
ΠΡΟΣΟΧΗ : Το Keyfreeze δεν κανει συντομεση στην επιφανεια εργασιας αλλα θα το βρουμε στο start menu των windows οπως βλεπουμε παρακατω 




Εκτος απο τους γονεις ομως μπορει να το χρησιμοποιησει ο οποιοσδηποτε απο μας για διαφορους λογους ο καθενας . Θα το βρουμε  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου