Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Τον απριλιο η δικη : ευρωπη εναντιον facebook !

Eχει χαρακτηριστει ως η δικη ολων των εποχων στο διαδικτυο και δεν εχει αδικο !
Καποιος ανθρωπος αποφασισε να εναντιωθει στο facebook με ολες του τις δυναμεις και μαλιστα να φτασει σε μια τεραστια δικη που θα εχει απηχηση παγκοσμιως !
Τον ερχομενο απριλιο λοιπον στη Βιεννη της Αυστριας 25.000 ευρωπαιοι πολιτες θα βρεθουν στο δικαστηριο ( δα των νομικων εκπροσωπων τους )
για να υποσηριξουν την αποψη πως το facebook παραβιαζει τα προσωπικα τους δεδομενα .

Πρωτεργατης αυτης της επιχειρησης ειναι ενας αυστριακος ονοματι Μαξ Σρεμς ο οποιος αξιωνει 500 ευρω για καθεναν απο τους 25.000 που παιρνουν μερος στη δικη! Ενα ποσο διολου ευκαταφρονητο ακομη και για τον κολοσσο που λεγεται facebook !
Παντως ο συγκεκριμενος δεν τα βαζει πρωτη φορα με το facebook καθως το 2013 ειχε καταθεσει μηνυση κατα της εταιρειας για την αναμειξη της στο κατασκοπευτικο προγραμμα prism ενω το 2011 εγινε ευρεως γνωστος μιας και ηταν ο πρωτος ευρωπαιος πολιτης που ζητησε απο το facebook να αποκαλυψει ολα τα στοιχεια που εχει στη διαθεση της για τον ιδιο !

Ο Σρεμς υποστηριζει πως με τη χρηση Συστηματων Μεγαλων Δεδομενων ( big data systems ) η εταιρεια facebook παρακολουθει τις κινησεις των χρηστων της σε εξωτερικες σελιδες . Επισης υποστηριζει πως η εταιρεια εχει παραχωρσει αυτα τα δεδομενα στην NSA (Υπηρεσια Εθνικης  Ασφαλειας των ΗΠΑ ) !
Ειναι μια υποθεση που θα μας απασχολησει στο προσεχες μελλον μιας και απο ολα τα ξενα δικτυα ενημερωσης εχει χαρακτηριστει σαν μια υποθεση <δαβιδ εναντιον γολιαθ> !





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου