Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Αλλαξε η αρχικη μας σελιδα στον browser χωρις τη θεληση μας : Δειτε τι κανουμε !

Ενα μεγαλο προβλημα που αντιμετωπιζουν οι χρηστες του ιντερνετ ειναι η αλλαγη της αρχικης σελιδας στον browser που χρησιμοποιουν με καποια αλλη σελιδα , χωρις τη θεληση τους και χωρις να εχουν παρει χαμπαρι πως συνεβη αυτο .
Αυτο συμβαινει λογω ενος malware το οποιο προσκολλα σην αρχικη μας οθονη και κανει αλλαγες παρα την θεληση μας .
Οι πιο γνωστοι ειναι : Conduit Search , Delta Search , MyStart , Qone8.com και ισως εχετε συναντησει καποιον απο αυτους ενω υπαρχουν και αρκετοι αλλοι .
Μαλιστα θες να αλλαξεις την αρχικη σου σελιδα με αυτη που ειχες πριν η αυτη που ειχες συνηθισει και δεν σε αφηνει..
Εκει ξεκινας να κοιτας τις επιλογες σου ωστε να την "διωξεις" αλλα αυτη δεν λεει με τιποτα να απεγκατασταθει απο τον υπολογιστη !
Καποια γρηγορα πραγματα που θα κοιταξουμε να κανουμε ειναι , ειτε να ελεγξουμε τα "προσθετα" στον browser , για να δουμε αν υπαρχει εκει και να την σβησουμε , ειτε θα παμε στις ρυθμισεις του υπολογιστη μας , στον πινακα ελεγχου και την προσθαφαιρεση προγραμματων για να δουμε αν υπαρχει εκει ωστε να κανουμε απεγκατασταση , ειτε θα παμε στις ρυθμισεις του browser και θα βρουμε την αρχικη σελιδα ωστε να την αλλαξουμε με καποια δικια μας , ειτε , ακομα-ακομα παμε στην συντομευση του browser που χρησιμοποιουμε και αλλαζουμε το λινκ της συντομευσης , ειτε θα κανουμε ολα αυτα μαζι ωσπου να απεγκατασταθει!(αν εχετε απορια πως κανουμε το καθενα απο τα παραπανω βηματα ρωτηστε μας) .
Εμεις ομως θα προτεινουμε εναν τροπο να γλιτωσουμε χρονο και περιττες ενεργειες αφου στο 99 % των περιπτωσεων θα μας λυσει το προβλημα γρηγορα και ευκολα !
Ειχαμε δει σε παλιοτερο αρθρο την χρησιμοτηtα του YAC και πως βοηθαει την υγεια του υπολογιστη μας : YAC : Το καλυτερο προγραμμα καθαρισμου του pc μας ειναι δωρεαν!

Σημερα θα δουμε πως θα χρησιμοποιησουμε το YAC  για να αφαιρεσουμε την αρχικη σελιδα στον browser μας που εχει αλλαξει χωρις την θεληση μας .
Κατεβαζουμε το YAC απο την σελιδα http://www.yac.mx/ και κανουμε εγκατασταση .
Ανοιγουμε το προγραμμα αν δεν ανοιξει αυτοματα και επιλεγουμε "examine now" .
Ειναι πολυ γρηγορο σε σχεση με αλλα προγραμματα και ο ελεγχος δεν θα διαρκεσει πολυ .
Οταν τελειωσει τον ελεγχο επιλεγουμε "fix" στα προβληματα που εντοπισε και ειμασε ετοιμοι .
Ανοιγουμε ξανα τον browser που χρησιμοποιουμε και διαπιστωνουμε πως το YAC εχει κανει την δουλεια του στις περισσοτερες των περιπτωσεων !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου