Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Πως κανουμε τον firefox η τον chrome προεπιλεγμενο προγραμμα περιηγησης

Στα windows 10 ενα προβλημα που αντιμετωπιζουν οι χρηστες ειναι πως για να επιλεξουν τον browser που επιθυμουν ως προεπιλεγμενο προγραμμα περιηγησης , δεν ειναι τοσο απλο οσο σε παλιοτερα λειτουργικα .
Σημερα θα δουμε πως μπορουμε να επιλεξουμε τον chrome η τον mozilla ως το "προεπιλεγμενο προγραμμα περιηγησης" .
Θα το δουμε στον chrome αλλα ειναι το ιδιο και για τους αλλους browsers που εχουμε εγκατεστημενους στον υπολογιστη μας .
Ανοιγουμε τον chrome και ειτε θα μας εμφανισει να επιλεξουμε το chrome ως το "προεπιλεγμενο προγραμμα περιηγησης" ειτε δεν θα μας το εμφανισει επειδη εχουμε πατησει "μην το δειξεις ξανα" .
Η διαδικασια που κανουμε ειναι ακριβως το ιδιο αφου θα παμε στις ρυθμισεις (του υπολογιστη μας , απο το start menu επιλεγουμε ρυθμισεις) και θα επιλεξουμε "ΣΥΣΤΗΜΑ"
Εκει θα επιλεξουμε "πρεπιλεγμενες εφαρμογες" οπως βλεπουμε στην εικονα
Οταν ανοιξουν θα παμε πιο κατω οπου θα δουμε πως στο "προγραμμα περιηγησης web" ειναι επιλεγμενο απο την microsoft ο δικος της browser , o Microsoft Edge
Eμεις παταμε πανω του και μας εμφανιζει τους αλλους browsers που εχουμε εγκατεστημενους στον υπολογιστη μας . Εκει επιλεγουμε ποιον θελουμε ως "προεπιλεγμενο προγραμμα περιηγησης" . Εμεις στην συγκεκριμενη περιπτωση επιλεγουμε τον chrome , εσεις επιλεξτε τον browser που χρησιμοποιειτε και ειμαστε ετοιμοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου