Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

4+1 Τροποι για να κανουμε το Android τηλεφωνο μας ακομα πιο γρηγορο !

Αν χρησιμοποιουμε ενα android κινητο , θα διαπιστωσουμε μετα απο ενα διαστημα οτι αρχιζει να κολλαει και δεν εχει την σταθεροτητα που ειχε τον πρωτο καιρο λειτουργιας του .
Σημερα θα δουμε καποιους τροπους ωστε να κανουμε το κινητο μας πιο γρηγορο χωρις να πειραξουμε αρχεια συστηματος η να κανουμε επαναφορα τηλεφωνου στην εργοστασιακη του κατασταση

  • Αφαιρουμε και απενεργοποιουμε εφαρμογες 

Με τον καιρο χρησης ενος smartphone ολο και περισσοτερες εφαρμογες κατεβαζουμε και εχουμε στην συσκευη μας . Πολλες απο αυτες δεν τις χρησιμοποιουμε η νομιζουμε πως θα τις χρησιμοποιησουμε στο μελλον . Εμεις προτεινουμε να διαγραψετε αυτες τις εφαρμογες και γενικα να κανετε απεγκατασταση τις εφαρμογες που δεν χρησιμοποιειτε πολυ η και καθολου ! Αυτο γινεται μεσα απο τις ρυθμισεις και απενεργοποιηση εγκαταστασης .
Επισης , υπαρχουν εφαρμογες προεγκατεστημενες που δεν γινεται απεγκατασταση . Αυτες τις εφαρμογες ομως μπορουμε να τις απενεργοποιησουμε απο τις ρυθμισεις με μεγαλη προσοχη για να μην πειραξουμε καποια σημαντικη εφαρμογη συστηματος.


  • Καθαριζουμε την αρχικη οθονη μας
Αφαιρουμε τα διαφορα αχρηστα widgets των κατασκευαστων καθως καταναλωνουν αρκετη μνημη ενω καποια απο αυτα μπορει να ειναι προβληματικα .
Επισης αν εχουμε καποιο live wallpaper καλυτερα να το αντικαταστησουμε με ενα στατικο .

  • Χρησιμοποιουμε την εξοικονομηση ενεργειας σωστα
Για να κρατησει παραπανω η μπαταρια μας οταν χρειαζομαστε το τηλεφωνο μας ανοιχτο , ειναι καλο να χρησιμοποιησουμε την εξοικονομηση ενεργειας στη συσκευη μας .
Μονο τοτε ομως και οχι συνεχεια , μιας και η συνεχης χρησης της εξοικονομησης ενεργειας σε ενα κινητο , επιβραδυνει την συσκευη μας .

  • Ελεγχος για ενημερωσεις σε εφαρμογες και λογισμικο
Ο ελεγχος για  ενημερωσεις ειναι καλο να γινεται μιας και συνηθως οι εταιρειες μεσω της αναβαθμισης ,βελτιωνουν κανονες ασφαλειας και κανουν καλυτερο το λογισμικο σε προβληματα που εχουν προκυψει, βελτιωνοντας τις επιδοσεις της συσκευης .
Ενα σημαντικο θεμα επισης ειναι και οι ενημερωσεις των εφαρμογων , κατι που συνηθως γινεται αυτοματα απο το google play οταν η συσκευη συνδεθει στο ιντερνετ αλλα καλο ειναι να ελεγχουμε και μεις τακτικα .

Υ.Γ : Μετα απο ολα αυτα αν παραμενουν μεγαλα προβληματα στη συσκευη μας , καλο ειναι να κανουμε μια επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων .
Παντα με backup βεβαια .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου