Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Το android κινητο μου πηρε ιο : Τι να κανω ;

Για αρχη θα πρεπει να τονισουμε πως ενα κινητο με android δεν κολλαει ιο αλλα malware .
O τροπος να κολλησει malware το κινητο μας ειναι αρκετα απλος , αρκει να εγκαθιστουμε εφαρμογες απο τριτες πηγες που δεν γνωριζουμε . Οι ιοι στο android ειναι δικη μας ευθυνη μιας και μονοι μας θα εχουμε καταφερει να μολυνουμε την συσκευη μας .
Αρα το πρωτο βημα για να κραταμε το κινητο μας ασφαλες ειναι να εγκαθιστουμε εφαρμογες μονο απο εμπιστες πηγες οπως το google play store .
Το πρωτο που θα χρειαστει να κανουμε ειναι να κατεβασουμε ενα antivirus .
Eμεις θα σας προτεινουμε το AVG free antivirus το οποιο κανει αρκετα καλη δουλεια ακομη και στην δωρεαν εκδοση του . Αν θελετε θα το βρειτε στο google play play.google.com/store/apps/antivirusAVG
Απο κει και περα και εφοσον δεν καταφερουμε με το antivirus να αφαιρεσουμε τον ιο απο την συσκευη μας , καποιες μετρημενες κινησςεις μας ισως λυσουν το προβλημα .

  • Πηγαινουμε στις ρυθμισεις και απαγκαθιστουμε τις προσφατα εγκατεστημενες εφαρμογες .
  • Ειδικα αν δουμε καποια υποπτη που δεν γνωριζουμε η δεν εχουμε εγκαταστησει με τη θεληση  μας , ειναι αυτη που δημιουργησε το προβλημα στη συσκευη μας .
  • Πολλες κακοβουλες εφαρμογες , δεν μας επιτρεπουν να κανουμε απεγκατασταση , Αν υπαρχει μια τετοια στο κινητο η το ταμπλετ μας , περναμε στο επομενο σταδιο .
  • Πηγαινουμε ρυθμισεις-ασφαλεια-διαχειριστες συσκευης . Εκει βρισκουμε ποια εφαρμογη εχει παρει δικαιωματα διαχειριστη μονη της και την απενεργοποιουμε .


Αν δεν πετυχουν ολα αυτα , η επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων ειναι αναποφευκτη δυστυχως . Και μην ξεχνατε πριν απο καθε επαναφορα κανουμε παντα backup !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου