Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Να κανω η να μην κανω ROOT στη συσκευη μου android

Oπως ειχαμε δει σε προηγουμενο αρθρο , Να κανω ή να μη κανω jailbreak  , οπου μπορειτε να ανατρεξετε , σημερα θα δουμε την αντιστοιχη διαδικασια στο android η οποια ονομαζεται ROOT .
To πρωτο ερωτημα που θα μας απασχολησει , ειναι τι ειναι root .

ROOT λοιπον ειναι η διαδικασια με την οποια αποκτουμε δικαιωματα υπερχρηστη (superuser) στη συσκευη μας  Eιναι κατι αντιστοιχο με το ADMINISTRATOR στα windows . Oταν αποκτησουμε δικαιωματα υπερχρηστη λοιπον , εχουμε προσβαση σε ολα τα partition της συσκευης μας .
Για να γινει αυτο , πρεπει να ξεκλειδωσουμε τον bootloader της συσκευης μας .
Για να γινει root , πρεπει και να ξεκλειδωσουμε τον bootloader , και να αντικαταστησουμε τη rom στη συσκευη μας η οποια πρεπει να διαθετει την εφαρμογη superuser . αλλιως η διαδικασια δεν ειναι ολοκληρωμενη .


Kανοντας root ,

  • Aποκταμε προσβαση σε περισσοτερες εφαρμογες οι οποιες θελουν να ειναι η συσκευη μας root για να δουλεψουν . Πολλες απο αυτες ειναι πολυ χρησιμες και καλες εφαρμογες .
  • Πεταμε απο τη συσκευη μας πολλες προεγκατεστημενες εφαρμογες , αρκετες απο τις οποιες ειναι αχρηστες και καταναλωνουν χωρο .
  • Να εγκαταστησουμε πιο ενημερωμενη ROM στη συσκευη μας .
  • Υπαρχουν διαφορες εφαρμογες για root συσκευες οι οποιες μας εξοικονομουν παραπανω χωρο αποθηκευσης ,ειδικα σε παλιοτερα μοντελα που ο εσωτερικος χωρος αποθηκευσης ειναι περιορισμενος .
  • Να αλλαξουμε πολλα πραγματα στη συσκευη μας , οπως widgets ακομα και στη μπαρα ειδοποιησεων , να φτιαξουμε το δικο μας wifi hotspot σε συσκευη που δεν εχει ενσωματωμενο , να συνδεσουμε το χειριστηριο του playstation και πολλα αλλα .
  • Να παιξουμε παιχνιδια και να τρεξουμε εφαρμογες που δεν υποστηριζει η συσκευη μας .
  • Μπορουμε να κανουμε overlock τον επεξεργαστη μας για να πηγαινει πιο γρηγορα .

Oμως ας δουμε και τα μειονεκτηματα 


  • Χανουμε την εγγυηση ! Ο πιο σημαντικος λογος να μην κανουμε root !
  • Mπορει κατι να στραβωσει κατα την διαδικασια και να μετατρεψουμε το κινητο μας σε ενα τουβλο , το οποιο θα χρησιμευει μονο για διακοσμητικο !
  • Καποιες λανθασμενες ενεργειες μετα το root , μπορει να οδηγησουν σε καταστροφικα αποτελεσματα , ακομη κανοντας τη συσκευη μας να μην ανοιγει καν !
Το καλο ειναι πως τα περισσσοτερα προγραμματα που κανουν  root το κινητο μας , μας δινουν την δυνατοτητα unroot .
 Γενικα παντως αν κανουμε root μπαινουμε σε αλλη διαδικασια , με πολυ περισσοτερο διαβασμα στο τι κανει πραγματι το android και πως λειτουργει .
Αν θελετε τη γνωμη μας , ΜΗΝ κανετε root αν δεν υπαρχει πραγματικη αναγκη και δεν χρειαζεστε οπωσδηποτε μια εφαρμογη που απαιτει root .
H επιλογη δικη σας !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου