Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πως θα δουμε αν δουλευει το τηλεκοντρολ στο σπιτι μας και αν εχουν εξασθενισει οι μπαταριες του !

Με ενα πολυ απλο και ιδιαιτερα χρησιμο κολπακι θα βαδισουμε σημερα , το οποιο θα μας βγαλει απο τη δυσκολη θεση αν δουλευει το τηλεκοντρολ η οποιοδηποτε αλλο κοντρολ χρησιμοποιουμε , ειτε για το στερεοφωνικο μας , ειτε για τον αποκωδικοποιητη μας και παει λεγοντας !
Ο ελεγχος που θα κανουμε ειναι για να διαπιστωσουμε αν οι μπαταριες ειναι σε θεση να λειτουργησουν το κοντρολ μας η εχουν εξασθενισει ! Επισης αν ειμαστε σιγουροι πως οι μπαταριες μας ειναι σχετικα καινουριες αλλα δεν δουμε αποτελεσμα στο τεστ που θα κανουμε , θα σημαινει πως το κοντρολ μας εχει χαλασει .
Σχεδον ολα τα κοντρολ τηλεορασης και στερεοφωνικων καθως και αλλων συσκευων στο σπιτι μας χρησιμοποιουν υπερυθρη ακτινοβολια για να λειτουργησουν και ενας αισθητηρας στην απεναντι πλευρα που εχουμε στοχευσει λαμβανει το σημα μας .
Αυτο με γυμνο ματι δεν φαινεται οποτε δεν γνωριζουμε αν λειτουργει η εχουν εξασθενισει οι μπαταριες του .
Τη λυση ερχεται να μας δωσει το smartphone μας !
Nαι καλα ακουσατε , απλα και ευκολα , ανοιγουμε την καμερα του κινητου μας και φερνουμε το κοντρολ μπροστα της πατωντας διαφορα κουμπια .
Αν μεσα απο το κινητο μας βλεπουμε το φωτακι του κοντρολ μας να αναβοσβηνει σημαινει πως λειτουργει και οι μπαταριες του αρκουν !
Αν οχι τοτε αλλαζουμε μπαταριες και ξαναδοκιμαζουμε για να διαπιστωσουμε αν οντως λειτουργει το ιδιο το κοντρολ και δεν ηταν θεμα μπαταριων !

Δειτε και το βιντεακι μας .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου