Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Κανουμε format απο usb στικακι σε laptop χωρις cd-dvd !

Με αφορμη τους υπολογιστες που δοθηκαν απο το κρατος για το κοινωνικο μερισμα και το απιστευτο γεγονος για laptop των 15 - 16 ιντσων να μην εχει ενσωματωμενο cd-dvd , πήραμε αφορμη να φτιαξουμε εναν οδηγο για το πως θα κανουμε φορμάτ γενικα σε υπολογιστες που δεν μπορουμε να τοποθετησουμε cd ή dvd .

Υπάρχουν αρκετοι τροποι στο διαδίκτυο αλλα εμεις θα ασχοληθουμε με τον πιο απλο που εχουμε δει ως τωρα και ειναι δοκιμασμενος απο μας .
Κατ'αρχάς χρειαζομαστε ενα usb στικακι τουλάχιστον 4 GB . Επισης χρειαζομαστε το rufus το οποιο θα βρουμε και θα κατεβασουμε ΕΔΩ .
Τελος χρειαζομαστε ενα iso των windows που θα εγκαταστήσουμε στο laptop μας .
Αφου εχουμε ετοιμα τα "εργαλεια" μας , θα ανοιξουμε το rufus .Αν εχουμε συνδεσει το στικακι θα το βρει αυτοματα .
Στο επομενο σταδιο , επιλεγουμε το εικονιδιο με τον δισκο οπως βλεπετε στην εικονα
και βρισκουμε το αρχειο .iso οπως βλεπουμε στο πιο κατω παραδειγμα .
Το επιλεγουμε και αφου το ανοιξουμε  παταμε start (εκκινηση) . Εκει θα μας βγαλει ενα κουτακι προειδοποιησης το οποιο μας ενημερωνει πως οτι εχουμε στο στικακι μας θα διαγραφει .
Υστερα απο μερικα λεπτα και αφου ολοκληρωθει σωστα η διαδικασια  , ειμαστε ετοιμοι .
Αν αυτη τη διαδικασια την καναμε σε καποιον αλλον υπολογιστη (αν το καναμε στο δικο μας , απλα κανουμε επανεκκίνηση) ,τοποθετουμε το στικακι σε μια θυρα usb , ανοιγουμε το laptop που ΔΕΝ δεχεται cd ή dvd και πριν φορτώσει τα windows , μπαινουμε στο BIOS (συνήθως πατωντας το πληκτρο delete ή escape) και δινουμε εντολή να κανει boot απο usb σαν πρωτη επιλογη . Παταμε f10 , enter και ειμαστε ετοιμοι .
Αν τα εχουμε κανει σωστα , τοτε το στικακι μας θα παρει τη θεση ενος bootable dvd , φορτώνοντας τα windows μας κανοντας φορμάτ ή οποιες αλλαγες θελουμε .
Αν επιχειρήσετε τη διαδικασια και χρειαστειτε βοηθεια , μπορειτε να μας ρωτησετε και ευχαρίστως να σας βοηθησουμε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου