Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ : Ποτε μην ψαχνετε στο ιντερνετ τα συμπτωματα σας για να δειτε απο τι πασχετε !

Σημερα δεν θα ασχοληθουμε με καποιο προγραμμα , εφαρμογη η οτιδηποτε αλλο τεχνολογικο αλλα θα ασχοληθουμε με ενα θεμα που θεωρουμε σοβαρο και πρεπει να αναλυσουμε τις σκεψεις μας !
Το ιντερνετ ειναι μια τεραστια πηγη πληροφοριων και η σωστη λειτουργια του μπορει να μας βοηθησει σε πολλους τομεις στην ζωη μας .
Υπαρχει ωστοσο ενα ζητημα που θεωρουμε αρκετα σοβαρο και πρεπει να εφιστησουμε την προσοχη σας !
Αυτο δεν ειναι αλλο απο την ευκολια που εχουμε να ψαχνουμε στο ιντερνετ συμπτωματα που εχουμε και οχι να κανουμε το αυτονοητο που ειναι να επισκεφτουμε τον γιατρο μας !
Γιατι θεωρουμε οτι αυτο που κανουμε ειναι κακο ; Γιατι ενας απλος πονος στο στομαχι π.χ στο ιντερνετ μπορει να ειναι συμπτωμα ελκους η ακομα ακομα και καρκινος .Και γιατι συμβαινει αυτο ; Γιατι ολες οι σελιδες που γραφουν ιατρικα θεματα στο ιντερνετ γραφουν ολες τις πιθανες ασθενειες ωστε να καλυψουν ολο το φασμα απο το εκαστοτε συμπτωμα ! Μην ξεχναμε ομως και ανιδεους που δεν εχουν ιδεα για το κακο που κανουν , γραφοντας οτιδηποτε τους κατεβει στο κεφαλι , με υφος οχι χιλιων καρδιναλιων αλλα χιλιων γιατρων ! Οσο λοιπον διαβαζουμε για καποιο συμπτωμα , τοσο αγχος και φοβος μας κυριευει ωστε να θελουμε να ψαξουμε ακομη περισσοτερο και να καταληγουμε στις χειροτερες ασθενειες ,πιστευοντας οτι πασχουμε και εμεις απο την ιδια !
Ας πουμε ομως οτι βρηκαμε στο ιντερνετ την ασθενεια για τα συμπτωματα μας και μας προτεινουν και θεραπεια ! Και ξεκιναμε μια θεραπεια , που θεραπευσε μεν καποιον αλλον , ισως πασχων απο αλλη ασθενεια με παρομοια συμπτωματα , καταληγοντας να μην κανουμε τιποτα για την ασθενεια που εχουμε εμεις , ενω ακομη και σε χειροτερη περιπτωση μπορουμε να βλαψουμε και τον οργανισμο μας !
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Μονο ο γιατρος μας ειναι καταλληλος να ελεγξει τα συμπτωματα μας , να κανει διαγνωση και να μας προτεινει την καταλληλη θεραπεια και αγωγη ! ΚΑΝΕΝΑ ιντερνετ και κανενα site ΟΣΟ αξιοπιστο και αν το θεωρουμε .
Δεν παιζουμε με την υγεια μας και δεν  μπορουμε να θεωρησουμε αξιοπιστο κανενα ιντερνετ οσον αφορα τετοια θεματα .

1 σχόλιο: