Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Τι να προσεξω πριν αγορασω ενα καινουριο laptop

Η επιλογη του καινουριου μας laptop ειναι δυσκολη υποθεση κι αυτο γιατι υπαρχουν πολλες επιλογες.
Πριν επιλεξουμε το καταλληλο για μας , θα πεπει να δουμε γιατι χρειαζομαστε ενα laptop και τι δουλειες θα κανουμε με αυτο!


  • Μεγεθος και τυπος οθονης
Αρχικα , θα πρεπει να ξερουμε αν θελουμε ενα laptop με μεγαλη οθονη το οποιο θα χρησιμοποιουμε για να βλεπουμε ταινιες και να παιζουμε παιχνιδια η απλα ενα μικροτερο σε μεγεθος οθονης , το οποιο θα ειναι βολικο στη μεταφορα του και δεν θα πιανει πολυ χωρο ! Επισης , θα πρεπει να κοιταξουμε αν το υποψηφιο για αγορα laptop διαθετει οθονη lcd η οθονη led ! Μια οθονη led η αληθεια ειναι οτι θα μας δωσει καλυτερα αποτελεσματα ομως καλο ειναι να δειτε το laptop απο κοντα πριν το αγορασετε καθως και απο διαφορες γωνιες για να διαπιστωστε αν δειχνει σωστα απο οποιο σημειο το κοιτατε .

  • Επεξεγαστης laptop
Ο επεξεγαστης σε ενα laptop ειναι σημαντικος αλλα δεν χρειαζεται να δωσουμε ενα σωρο λεφτα γι αυτο τον λογο . Καλο ειναι να γινει μια συγκριση με μια απλη αναζητηση στο ιντερνετ αναμεσα στους επεξεργαστες που εχουν τα υποψηφια για αγορα laptop για να καταληξουμε στον καλυτερο.

  • Καρτα γραφικων
Επειδη ειναι δυσκολο σε laptop να βρουμε μια φοβερη καρτα γραφικων , ακομα και με περισσοτερα χρηματα , σε γενικες γραμμες οι καρτες γραφικων θα μας καλυψουν μια χαρα στα πραγματα που κανουμε με ενα laptop . Δυο ειναι τα παγματα που εχουν σημασια σε μια καρτα γαφικων ,ο κατασκευαστής (ο επεξεργαστής της κάρτας γραφικών και ο βασικός υπεύθυνος για το πόσο καλά και γρήγορα θα «τρέχουν» τα παιχνίδια μας. Πλέον υπάρχουν δύο κατασκευαστές chipset: Η AMD και η nvidia) καθως και η μνήμη (οση περισσότερη μνήμη έχει η κάρτα γραφικών μας και όσο πιο ψηλά είναι χρονισμένη, τόσο το καλύτερο)

  • μνημη ram
Εδω δεν θα σας πουμε πολλα , ουτε θα το εξιδεικευσουμε μιας και 4gb και πανω μνημη DDR3 ειναι οτι πρεπει .

  • Σκληρος δισκος
Ενας σκληρος δισκος προτεινουμε να ειναι ssd με χωρητικοτητα 500 gb και πανω ωστε να καλυπτει τις αναγκες μας . Ενας ssd σκληρος ειναι ταχυτερος και δεν ζεσταινεται .

  • Μπαταρια
Σημαντικο ρολο στο laptop μας παιζει η μπαταρια του κι αυτο γιατι θα χρησιμοποιουμε το laptop αρκετες φορες χωρις να ειναι σε φορτιση και ετσι θελουμε μεγαλυτερη αυτονομια. Μια ερευνα αγορας κι εδω στο ιντερνετ θα μας βοηθησει να γνωιζουμε ποσο κραταει η μπαταρια μας!

  • Θυρες και οπτικα μεσα
Καλο ειναι να διαθετει αρκετες θυρες USB και θυρα HDMI .Οσο πιο πολλες τοσο καλυτερα .Επισης το οπτικο μεσο να ειναι dvd/rw ωστε να μπορειτε να εγγραψετε οτι θελετε ακομα και σε dvd .
  • Εγγυηση
Χωρις πολλα πολλα , τουλαχιστον δυο ετη εγγυηση και τιποτα λιγοτερο .Γενικα δεν γινεται να πληρωσουμε ενα laptop και να χαλασει στα δυο πρωτα χρονια ζωης του χωρις να μπορει η εταιρεια που το πηραμε να το διορθωσει η να το αναπληρωσει!

  • Τιμη
Πριν αγορασουμε και πριν εξετασουμε οτιδηποτε , θα πρεπει να γνωιζουμε ποσα χρηματα μπορουμε να διαθεσουμε για το καινουριο μας laptop!Τοτε θα αρχισει η ερευνα μας και τοτε θα κοιταξουμε ολες τις παραπανω παραμετρους ωστε να επιλεξουμε το καταλληλο!

  • Εμφανιση
Πολλοι το θεωρουν σημαντικο , εμεις θα το τοποθετησουμε τελευταιο μιας και δεν υπαρχει λογος να αγορασουμε κατι φανταχτερο που δεν θα κανει την δουλεια μας οπως θελουμε!

Και κατι τελευταιο , καλο θα ειναι πριν την αγορα του laptop που εχουμε επιλεξει , να το δουμε απο κοντα !Να πατησουμε το πληκτρολογιο για να δουμε πως ανταποκρινεται στο χερι μας. Να δουμε την ποιοτητα κατασκευης του και τα υλικα που ειναι κατασκευασμενο.
Γενικα , θελει μεγαλη ερευνα και πολλες εωτησεις και εδω το ιντερνετ ισως φανει ο καλυτερος συμμαχος μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου