Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Τι ειναι το powerbank ; Αξιζει να αγορασω ;

Αρχικα ας δουμε τι ειναι  powerbank για να γνωρισουμε τα στοιχεια που το εχουν κανει πολυτιμο εργαλειο τα τελευταια χρονια :

Προκειται για μια φορητη επαναφορτιζομενη μπαταρια που συνδεεται με το Smartphone , το Tablet σου ή αλλη συσκευη που υποστηριζει φορτιση μέσω USB . Τα Smartphones πλεον εχουν μεν αρκετες δυνατοτητες , καταναλωνουν ομως πολυ ενεργεια .
 Tα Powerbank ήρθαν για να λύσουν αυτό ακριβώς το πρόβλημα αφου μπορεις να φορτισεις την συσκευη σου οπου κι αν εισαι ! Ετσι , ειτε βρισκεσαι στην υπαιθρο , ειτε σε εναν χωρο που δεν εχει προσβαση σε ρευμα , ειτε γιατι δεν εχεις μαζι σου φορτιστη ρευματος , ειτε ακομα βρισκεσαι σε μια παραλια και τελειωσε η μπαταρια της συσκευης σου , βγαζεις το powerbank και καθαρισες! Το κυριο χαρακτηριστικο των powerbank ειναι η χωρητικοτητα τους , η οποια κυμαινεται συνηθως απο 2000 εως 30000 mAh . Θα πρεπει η συσκευη που θα φορτισουμε λοιπον , να ξερουμε ποσα mAh μπαταρια εχει ωστε να επιλεξουμε ενα ισο η μεγαλυτερο απο την χωρητικοτητα της μπαταριας της συσκευης που θελουμε να φορτισουμε .
Ας εχουμε υποψη μας λοιπον οτι καλη η μεγαλη χωρητικοτητα αλλα οσο περισσοτερα mAh εχει το powerbank που θα επιλεξουμε , τοσο πιο ογκωδης θα ειναι λογικα και θα κανει πιο δυσκολη τη μεταφορα του . Επισης οσο μεγαλυτερη χωρητικοτητα , τοσο μεγαλυτερο το κοστος .
Αν φορτιζουμε ταμπλετ , θα χρειαστουμε ενα δυνατο powerbank ενω αν το χρειαζομαστε μονο για το κινητο μας , ενα powerbank χωρητικοτητας 10.000 mAh θεωρουμε οτι ειναι αρκετο και θα κανει τη δουλεια μας .
Το μονο που θα προτεινουμε εμεις ειναι αν τελικα χρειαστειτε ενα powerbank , να επιλεξετε γνωστης εταιρειας δινοντας λιγα παραπανω χρηματα γιατ εχουν παρατηρηθει φαινομενα οπου αγνωστης προελευσεως powerbank , να υποσχονται π.χ 10.000 mAh και τελικα να δινουν πολυ λιγοτερα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου