Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Πως να εξαφανισετε και να διαγραψετε τον εαυτο σας απο το ιντερνετ !


Αν νιωθεις οτι η ζωη σου εχει γινει ενα ανοιχτο βιβλιο που μπορουν να εχουν προσβαση ολοι στο ιντερνετ , τοτε ηρθε η ωρα να σε βοηθησουμε να εξαφανισεις τα ιχνη σου !
Με λιγη προσπαθεια θα δουμε πως μπορουμε να γινουμε λιγοτερο ή και καθολου ορατοι σε εναν κοσμο συνδεδεμενο 24 ωρες το 24ωρο!
Ενα πρωτο βημα για να γινουμε λιγακι πιο διακριτικοι , προσεχοντας να μην εκθετουμε την προσωπικη μας ζωη , ειναι να σταματησουμε να χρησιμοποιουμε πολλους ιστοτοπους κοινωνικων μεσων!
Ας δουμε μερικα βηματα που μπορουμε να κανουμε για να μετριασουμε ή ακομα και να εξαφανισουμε τα ιχνη μας , αν το επιθυμουμε !

  •  Αρχικα απενεργοποιουμε λογαριασμους που δεν χρησιμοποιουμε ή δεν εχουμε αναγκη πια ! Facebook , twitter , google ,ειναι καποιοι λογαριασμοι που εχουμε αλλα δεν θελουμε πια! Ηρθε η ωρα να τους απενεργοποιησουμε λοιπον !
  • Σαν δευτερο βημα , θα ψαξουμε για τον εαυτο μας στο ιντερνετ . Για παραδειγμα θα κοιταξουμε καποιες σελιδες που θυμομαστε ή υποψιαζομαστε οτι εχουμε κανει λογαριασμο αλλα δεν χρησιμοποιουμε πια οπως ισως καποιες σελιδες γνωριμιων και διαφορες αλλες κοινωνικης δικτυωσης! Αν δεν γνωριζουμε τον κωδικο προσβασης και το ψευδωνυμο μας , δεν ανησυχουμε γιατι σχεδον ολες οι σελιδες εχουν εναν τροπο επαναφορας του λογαριασμου μας , συνηθως μεσω του email μας ! βρισκουμε τους λογαριασμους μας , τους επαναφερουμε και τους διαγραφουμε οριστικα !
  • Στο τριτο βημα προτεινουμε να δημιουργησουμε ψευτικα στοιχεια σε οσους λογαριασμους ΔΕΝ μπορουμε να διαγραψουμε . Αν αλλαξουμε ενα ονομα και πολη ή ακομα και χωρα και διαγραψουμε τις φωτογραφιες μας , απλα θα δημιουργησουμε καποιον αλλον!
  • Οταν κανουμε ολα αυτα και θελουμε να εξαφανισουμε και τα περισσοτερα στοιχεια μας , τοτε το καλυτερο που εχουμε να κανουμε ειναι να διαγραψουμε και το email μας! Αυτο θα πρεπει να παραμεινει για καποιες διαδικασιες στα πιο πανω βηματα και να διαγραφει τελευταιο !
Υπαρχει μια σελιδα στο ιντερνετ οπου με την βοηθεια της μπορουμε να διαγραψουμε πολλους απο τους λογαριασμους μας και να δουμε και το επιπεδο δυσκολιας διαγραφης του καθε λογαριασμου .
Αν θελετε να ριξετε μια ματια μπορειτε να μπειτε στο justdeleteme και ισως σας βοηθησει να διωξετε λογαριασμους που δεν χρειαζεστε πια!

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Αδύναμο Wi-Fi; Και όμως, υπάρχει λύση!

Το αδύναμο Wi-Fi αποτελεί μία κατάσταση η οποία μπορεί να συμβεί ακόμη και «στις καλύτερες οικογένειες». Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι όπου και να βρεθούμε από ένα υπερπολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο στο κέντρο μιας μεγαλούπολης μέχρι ένα νησί σε άποια γωνιά του Αιγαίου, η ασύρματη σύνδεση μπορεί να μας «προδώσει».Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο αισθητό όταν βρισκόμαστε σε διακοπές όπου μπορεί να έχουμε πιο έντονη την ανάγκη να χαζέψουμε στο κινητό ή να επικοινωνήσουμε με τους φίλους μας.Όμως, σίγουρα πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο δεν είναι δυσεπίλυτο και μάλιστα αν εφαρμόσει κανείς κάποια απλά βήματα μπορεί να βελτιώσει αισθητά το σήμα.
1. Επιλέγουμε την κατάλληλη θέση
Ο δρομολογητής εκπέμπει το σήμα του ομοκατευθυντικά και οριζόντια. Κατά συνέπεια αν η συσκευή τοποθετηθεί κάπου κεντρικά, μέσα στο οπτικό μας πεδίο από εκεί που καθόμαστε και χρησιμοποιούμε το Internet, αυτόματα θα βελτιωθεί κι η εμβέλεια του σήματος συνολικά.Όταν το σπίτι είναι διώροφο η πιο κατάλληλη σπίτι είναι το router είναι να τοποθετηθεί στον δεύτερο όροφο, με την κεραία λίγο στραμένη προς τα κάτω. Ιδανική λύση βέβαια για σπίτια δύο ή περισσοτέρων επιπέδων αποτελούν σαφώς οι αναμεταδότες σήματος.
2. Κάνουμε τακτικά reboot - επανεκίνηση
Αυτός είναι ένα γενικός κανόνας που πρέπει να έχουμε στο νου μας: ένα απλό restart, μπορεί να λύσει τα πιο πολύπλοκα προβλήματα. Η λύση της επανεκκίνησης, απλή κι αποτελεσματική, μπορεί να γίνει είτε χειροκίνητα σε τακτά χρονικά διαστήματα ή μέσω ενός απλού χρονοδιακόπτη πρίζας. 
3. Αποφεύγουμε τους τοίχους
Τοποθετήστε το router σε ανοιχτούς χώρους και όσο πιο ψηλά γίνεται - το πάτωμα θα μπλοκάρει εν μέρει όποια ραδιοκύματα κατευθύνονται προς τα κάτω.Όλα τα υλικά απορροφούν ένα μέρος της ακτινοβολίας. Ορισμένα, όμως, το κάνουν σε μεγαλύτερο βαθμό, όπως το τσιμέντο και τα τούβλα ακόμη και το μέταλλο και οι καθρέφτες, διότι τα υλικά αυτά αντανακλούν στην πραγματικότητα τα ραδιοκύματα.Έτσι, όταν το router βρίσκεται περιτριγυρισμένο από τσιμέντο ή τούβλα το σήμα δυσκολεύεται να φτάσει στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του σπιτιού μας.Μεγάλη αντίσταση στην αναμετάδοση του σήματος σας φέρνει και το νερό, οπότε η τοποθέτηση του router δίπλα σε κάποιο ενυδρείο ή άλλο υγρό στοιχείο, είναι καλό να αποφεύγεται. 
4. Ρυθμίζουμε την κεραία του router
Στην περίπτωση που το router έχει κεραία πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν ότι η γωνία και η κατεύθυνσή της παίζει ρόλο ως προς την αναμετάδοση των ραδιοκυμάτων.Συνήθως οι κεραίες μπορούν να κουνηθούν δεξιά κι αριστερά ή και κυκλικά. Εάν θέλετε το σήμα να εξαπλωθεί οριζόντια τότε τοποθετήστε την κεραία σας κάθετα, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή εκπομπή. Εάν προσπαθείτε να έχετε σήμα μεταξύ δύο ορόφων τότε καλό θα ήταν να τοποθετήσετε την κεραία οριζόντια.
5. Κρατάμε τη συσκευή που χρησιμοποιούμε μακρυά από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές
Προσπαθήστε να κρατήσετε το δρομολογητή σας μακριά από τηλεοράσεις, φούρνους μικροκυμάτων, ασύρματα τηλέφωνα, και κάθε άλλου είδους ασύρματες συσκευές καθώς οποιαδήποτε ηλεκτρονικά αντικείμενα στο σπίτι σας μπορούν εξίσου να επηρρεάσουν τη ισχύ της ασύρματης σύνδεσής σας και μάλιστα σημαντικά. Αυτό συμβαίνει επειδή όλες αυτές οι συσκευές λειτουργούν στην ίδια ελεύθερη συχνότητα, 2,4 GHz , οπότε η μια καταφέρνει να παρεμβαίνει στο σήμα της άλλης.
6. Επιλέγουμε την πιο σύγχρονη τεχνολογία
Βασικό ρόλο παίζει και η τεχνολογία του εξοπλισμού. Το βασικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα wireless Α, Β, και G είναι πλέον παρωχημένα κι αργά. Η καλύτερη επιλογή είναι το router που θα παρέχει τύπο ασύρματης σύνδεσης Ν ή ακόμα καλύτερα τον πιο σύγχρονο AC (οι πωλητές γνωρίζουν).
7. Εντοπίζουμε το κατάλληλο κανάλι ασύρματης σύνδεσης
Το σήμα του ρούτερ συχνά επηρεάζεται από τα γειτονικά ασύρματα δίκτυα, ειδικά όταν πρόκειται για πυκνοκατοικημένες περιοχές. Για να το αντιμετωπίσετε αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα online εργαλείο όπως το WiFi Stumbler, που αποτελεί έναν εύκολο τρόπο να τσεκάρετε ποια «κανάλια» είναι πολυσύχναστα, από τα Wi-Fi των γειτόνων, και επιλέξτε ένα κανάλι που δεν παρουσιάζει μεγάλο «συνωστισμό». (Συνήθως η πλειονότητα των router λειτουργούν στο κανάλι 6).
8. Περιορίζουμε προγράμματα που «κατασπαράζουν» Bandwidth
Περιορίστε εφαρμογές και προγράμματα που «τρώνε» Bandwidth, όπως Torrents, υπηρεσίες streaming, video chat, online βιντεοπαιχνίδια. Αυτό μπορεί να γίνει εάν χρησιμοποιήσετε προγράμματα όπως το Qos (Quality of Service), τα οποία υπόσχονται να βάλουν σε τάξη τις εφαρμογές αυτές, δίνοντας προτεραιότητα στις πιο αναγκαίες.
9. Μετράμε το σήμα του router 
Καθώς τοποθετείτε το router σας μέσα στο σπίτι μπορείτε πάντα να μετρήσετε την αναμετάδοση του σήματος ώστε να βρείτε το πιο ισχυρό σημείο του σπιτιού. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές και ιστοσελίδες που θα σας βοηθήσουν να μετρήσετε την ταχύτητα τόσο του download όσο και του upload της συσκευής που χρησιμοποιείτε.
10. Εμπιστευόμαστε ένα αυτοσχέδιο τρικ
Αν πάλι θελήσετε να καταφύγετε σε αυτοσχέδιες μεθόδους, τοποθετώντας ένα αλουμινόχαρτο πίσω από την κεραία, ή ένα ανοιγμένο αλουμινένιο κουτάκι αναψυκτικού, μπορείτε να επιτύχετε ενδυνάμωση του σήματος προς την αντίθετη κατεύθυνση από το αλουμινόχαρτο, ακριβώς όπως δρα και το δορυφορικό πιάτο.
Διαφωτιστικο αρθρο της Κυριας Νικης Παπαζογλου