Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Κορυφαιο ελληνικο site για να βλεπουμε ντοκιμαντερ ολων των κατηγοριων

Ειχαμε μιλησει προσφατα για το καλυτερο κατα την γνωμη μας site με animation ταινιες , το cartoonland . Αν θελετε δειτε το θεμα μας στο : cartoonland : Ενα site που θα αγαπησουν μικρο και μεγαλοι .
Σημερα θα μιλησουμε για αλλο ενα site , το οποιο θεωρουμε κορυφαιο στο ειδος των ντοκιμαντερ .
Προκειται για το http://ntokimanter.gr/ , το οποιο εχει ντοκιμαντερ καθε ειδους και καθε κατηγοριας , απο θρησκεια και ιστορια , μεχρι πολιτικη , επιστημη και περιβαλλον !
Ειναι ευκολο να βρεις αυτο που ψαχνεις αφου ειναι δομημενο με τετοιο τροπο που το κανει ευκολο για καθε επισκεπτη και ενδιαφερομενο ενω παραλληλα παρεχει μια μεγαλη ποικιλια απο καθε κατηγορια ωστε να βρεις οτι σε ενδιαφερει και οτι θα ηθελες να μαθεις .
Παρακολουθησε online καθε ντοκιμαντερ , απο καθε θεμα που σε ενδιαφερει και περνα δημιουργικα και ευχαριστα την ωρα σου .
Εννοειται πως ολα τα ξενοφωνα ντοκιμαντερ του site ειναι με ελληνικους υποτιτλους .

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

cartoonland : Ενα site που θα αγαπησουν μικρο και μεγαλοι

Σκεφτειτε τις κορυφαιες animation ταινιες να μπορειτε να τις βλεπετε δωρεαν με ελληνικους υποτιτλους η μεταγλωτισμενες στη γλωσσα μας !
Σκεφτειτε τις ιδιες ταινιες να μπορειτε να τις κατεβασετε και να τις δειτε ολοι μαζι στο σαλονι του σπιτιου σας στην μεγαλη οθονη της τηλεορασης σας !
Σκεφτειτε επισης πως ολα ειναι κατηγοριοποιημενα για να βρισκεις ευκολα αυτο που ψαχνεις , ειτε ειναι κωμωδια , ειτε περιπετεια ειτε ρομαντικη , ειτε δρασης!
Τελος σκεφτειτε πως μπορειτε να επιλεξετε απο το 1931 εως σημερα την αγαπημενη σας animation ταινια!
Αυτα κανει το http://cartoonland.co/ , κατα την γνωμη μας το καλυτερο site του ειδους του .
Μπορουμε να δουμε την ταινια online , η να την κατεβασουμε ακομα και σε torrent , ωστε να την δουμε οποτε θελουμε εμεις .
Η σελίδα είναι ανοιχτή σε όλους, δε χρειάζεται να κάνετε εγγραφή, δεν υπάρχει κρυφό περιεχόμενο αλλά ούτε χρειάζεται να δώσετε οποιαδήποτε στοιχεία για να μπορέσετε να κατεβάσετε ή να δείτε online.
Όλες οι υπηρεσίες του cartoonland.co παρέχονται δωρεάν.
Η συντήρηση του cartoonland.co είναι δυνατή μέσα από τις διαφημίσεις που προβάλονται στις δικές του σελίδες και μόνο.
ΔΕΝ δίνεται προσωπικά στοιχεία πουθενά.
Το cartoonland.co δεν έχει διαφημίσεις με ακατάλληλο περιεχόμενο όπως και οι ταινίες είναι σε site που επίσης δεν προβάλλουν ακατάλληλο περιεχόμενο.


"Το blog μας σας ενημερωνει για σελιδες οπως αυτη αλλα ουδεμια ευθυνη εχει για την λειτουργια και το περιεχομενο τους" .

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΕΔΩ θα βρειτε τα τελη κυκλοφοριας του 2016

Σας παραθετουμε την σελιδα https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp
οπου θα βρειτε και θα εκτυπωσετε τα τελη κυκλοφοριας το ατοκινητου σας για το ετος 2016 .

Αφου μπουμε στην σελιδα , επιλεγουμε "εισοδος" , δινουμε ΑΦΜ και αριθμο κυκλοφοριας του οχηματος μας , επιλεγουμε ΠΡΩΤΑ αναζητηση και στη συνεχεια
επιλεγουμε εκτυπωση για να δουμε το ποσο και να εκτυπωσουμε τα τελη κυκλοφοριας ωστε να πραγματοποιησουμε την πληρωμη .

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Πως αλλαζουμε θεμα , χρωμα και εμφανιση στο facebook

Αν εχεις βαρεθει το κλασσικο μπλε χρωμα του facebook και θες μια αλλαγη , θα δουμε εναν τροπο , οχι μονο να αλλαξεις χρωμα και εμφανιση , αλλα και τοποθετωντας ενα θεμα της αρεσκειας σου !
Ο τροπος που θα γινει αυτο , ειναι μια προσθηκη σε καθεναν απο τους δυο πιο γνωστους μας browsers , τον mozilla και τον chrome .
Ξεκιναμε με τον chrome .
  1. Βρισκουμε και κανουμε προσθηκη το stylish ΕΔΩ
  2. Αφου εχουμε κανει "προσθηκη" το Stylish , θα παμε ΕΔΩ (Το κανουμε λιγο αυτοματα για να γινει πιο ευκολο για ολους)
  3. Αφου επιλεξουμε το θεμα που θελουμε , παταμε "install with stylish" και ειμαστε ετοιμοι.Το μονο που χρειαζεται ειναι μια ανανεωση στη σελιδα του facebook και τελος .
Εμεις επιλεξαμε αυτο https://userstyles.org/styles/94928/anonymous-facebook-by-caci για το παραδειγμα μας και το facebook μετατραπηκε σε αυτο
Αν θελουμε να σβησουμε το θεμα μας , παμε πανω δεξια στο S
και παταμε delete στο θεμα μας . Κανουμε ανανεωση το facebook και επανερχομαστε στην κανονικη μας κατασταση .

Παμε τωρα να δουμε πως κανουμε το ιδιο σε mozilla firefox .

  1. Κανουμε προσθηκη το Stylish που θα βρουμε ΕΔΩ
  2. Κανουμε επανεκκινηση τον firefox
  3. Μπαινουμε στον λογαριασμο μας στο facebook και πηγαινουμε στην σελιδα με τα θεματα του facebook που βρισκουμε ΕΔΩ
  4. Επιλεγουμε οποιο μας αρεσει , κανουμε "install with stylish" , και ειμαστε ετοιμοι .
Αν δεν μας αρεσει , το διαγραφουμε με τον ιδιο τροπο οπως στο chrome πιο πανω .

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Οι σημαιες μπροστα απο το προφιλ στο facebook και πως γινεται

Μετα τις τρομοκρατικες επιθεσεις στη Γαλλια αρχισαν να κανουν δειλα δειλα την εμφανιση τους προφιλ στο facebook με την Γαλλικη σημαια μπροστα απο την κυρια εικονα του καθε χρηστη .
Αυτο σιγα σιγα γιγαντωθηκε και ολο και πιο πολυ χρηστες αρχισαν να χρησιμοποιουν την Γαλλικη σημαια ως τροπο συμπαραστασης στο προφιλ τους .
Μαλιστα , φτασαμε και σε σημειο αντιπαραθεσης με καποιους να βαζουν την Ελληνικη σημαια στο προφιλ τους .Και αλλοι με αλλης εθνικοτητας σημαια και παει λεγοντας .
Σημερα θα σας δειξουμε τον τροπο που μπορεις να αλλαξεις το προφιλ σου ευκολα και απλα , με την σημαια οποιας χωρας θελησεις .
Η εφαρμογη που το κανει αυτο λεγεται Profile Overlays . Αρχικα ζηταει να συνδεθεις με τον λογαριαασμο σου στο facebook .
Αφου συνδεθεις , μπορεις να διαλεξεις οποια σημαια χωρας θας και να την τοποθετησεις μπροστα απο το προφιλ σου .
Βρισκεις η αναζητας οποια σημαια θελεις , κανεις preview (προεπισκοπηση) , publish (δημοσιευση) και εισαι ετοιμος . Τοσο απλα και τοσο γρηγορα .
Την εφαρμογη θα βρουμε στο https://app.profileoverlays.com/ 

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Πάνω από 100 μετασεισμοί, της τάξης των 4 Ρίχτερ, αναμένονται στη Λευκάδα τον επόμενο μήνα .

Οταν χανονται ζωες και περιουσιες , ειναι λιγο δυσκολο να γραψουμε για τεχνολογια , ειδικα οταν εχουμε ζησει και μεις οι ιδιοι την ενταση και το μεγεθος του σεισμου .

Πάνω από εκατό μετασεισμοί, με μεγέθη της τάξης των τεσσάρων βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αναμένονται στη Λευκάδα μέσα στον επόμενο μήνα, είπε ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, μιλώντας το «Πρακτορείο 104.9 FM» και στην εκπομπή «Καθημερινά» των Χρήστου Μάτη και Νικόλ Καζαντζίδου.

Αναφερόμενος στο μεγάλο σεισμό που έπληξε την περιοχή, ο κ. Παπαζάχος επισήμανε ότι το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε ένα πολύ γνωστό ρήγμα, το ρήγμα «Λευκάδας – Κεφαλλονιάς», στο θαλάσσιο χώρο έξω περίπου από το Δράγανο και το Αφάνι βόρεια από το Πόρτο Κατσίκι, ενώ το πιο μεγάλο χωριό στην περιοχή είναι ο Άγιος Πέτρος.

«Ήταν επιφανειακός σεισμός, με εστιακό βάθος γύρω στα 10 χιλιόμετρα και με μέγεθος που φαίνεται να είναι της τάξης του 6,1/ 6 ήταν η πρώτη εκτίμηση ή λίγο μεγαλύτερος, ίσως είναι και λίγο μεγαλύτερος προς το τέλος, όταν γίνουν οριστικές εκτιμήσεις» τόνισε.

Υπογράμμισε ακόμα ότι τα ρήγματα στην περιοχή αυτή είναι οριζόντιας μετατόπισης, δηλαδή η Λευκάδα «κινείται» νότιο – νοτιοδυτικά και το Ιόνιο βόρειο – βορειοανατολικά και για το λόγο αυτό δεν «κουνάνε» το θαλάσσιο πυθμένα και δεν έχουμε τσουνάμι, αλλά έντονες κατολισθήσεις συνήθως στην περιοχή της δυτικής Λευκάδας.

Ο κ. Παπαζάχος συνιστά στους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από παλιές κατασκευές που φαίνονται ετοιμόρροπες, σπίτια που έχουν πρόβλημα δεν πρέπει να κατοικηθούν, σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν προτού ελεγχθούν ενδελεχώς και προτού κοπάσει και η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα και επισήμανε ότι το πιο βασικό είναι οι κάτοικοι να μην ακούσουν τη φημολογία και τη γνωστή παραφιλολογία που αναπτύσσεται αυτές τις μέρες.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ελέγχου δημοσίων κτιρίων στην Ελλάδα είπε ότι είναι εδώ και πολύ καιρό βαλτωμένο και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ρυθμός συλλογής στοιχείων για τα δημόσια κτίρια δεν ξεπέρασε το 0,5 με 1% το χρόνο. «Αυτό σημαίνει ότι σε 100 χρόνια θα έχουμε τελειώσει. Μιλάμε μόνο για τον έλεγχο, πόσο μάλλον για την επέμβαση η οποία απαιτεί και σημαντικούς πόρους» είπε.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι στα νησιά του Ιονίου, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953 τα νεότερα κτίρια είτε κτίστηκαν με εμπειρικές τεχνικές ή με αυστηρούς αντισεισμικούς, οι κάτοικοι έχουν επίγνωση του κινδύνου και γενικά ο δομικός ιστός εκεί είναι πολύ καλύτερος απ΄ ότι σε άλλες περιοχές.

Στο μεταξύ, ο Θεόδωρος Χαλικιάς – αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, είπε ότι η πρώτη εντύπωση από το βόρειο τμήμα του νησιού είναι ότι δεν θα υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, σε αντίθεση με το δυτικό τμήμα όπου οι πληροφορίες που έρχονται κάνουν λόγο για σημαντικές ζημίες.

«Εκεί έχει πιο παλιά σπίτια και είναι και πιο κοντά στο επίκεντρο. Πάντως, τα δημόσια κτίρια ήταν σε πολύ καλή κατάσταση είχαν ελεγχθεί γι αυτό και δεν είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα» είπε.

Ανέφερε επίσης, ότι δεν λειτουργούν τα σχολεία, πιθανόν να παραμείνουν κλειστά και αύριο για να ελεγχθούν ξανά και είπε ότι οι διευθυντές δεν ανέφεραν ζημίες, με εξαίρεση μια μικρορωγμή που στο γυμνάσιο Λευκάδας.

Εξάλλου, ο Χρήστος Κατηφόρης, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Απολλωνιών (Λευκάδα), επιβεβαίωσε το θάνατο της ηλικιωμένης γυναίκας στη Βασιλική από κατολίσθηση βράχου και έκανε γνωστό ότι μεγάλα τμήματα του οδικού επαρχιακού δικτύου παρουσιάζουν ρωγμές. «Το δομικό σύνολο δεν φαίνεται να έχει βλάβες μακροσκοπικά Παλιά σπίτια έχουν αρκετές βλάβες μια εκκλησία στο Αφάνι, η Αγία Παρασκευή, γκρεμίστηκε και στο Δράγανο αρκετά πλινθόκτιστα επίσης σπίτια γκρεμίστηκαν» είπε.
ΠΗΓΗ : http://www.newspepper.gr

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Εχετε παιδια ; Αυτη ειναι η καλυτερη εφαρμογη για android που προτεινουμε

Υπαρχουν χιλιαδες εφαρμογες για παιδια στο play store της google για να κατεβασεις ολων των κατηγοριων και αρκει ενα μονο search για να βρεις οτι εχεις σκεφτει .
Αφου εχετε εγκαταστησει καποιες εφαρμογες που θεωρειτε ιδανικες για τα παιδια σας , εμεις θα σας συνιστουσαμε να χρησιμοποιησετε την εφαρμογη Kids Place - Parental Control .

Η εφαρμογη αυτη εμποδίζει επίσης τα παιδιά από τη λήψη νέων εφαρμογών, ή πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, γραπτών μηνυμάτων ή την εκτέλεση άλλων ενεργειών που μπορεί να σας κοστίσει χρήματα .Οταν προσπαθησουν να εισελθουν καπου αλλου , η εφαρμογη τους εμποδιζει και τουσ συνιστα να επιτρεψουν στην εφαρμογη kids place .
Σας παρουσιαζουμε τα κυριοτερα χαρακτηριστικα της εφαρμογης οπως παρουσιαζονται στο google play store :
★ Μπορεί να αποτρέψει τα παιδιά από την αγορά ή τη λήψη νέων εφαρμογών
★ Κατάλληλο για παιδιά όλων των ηλικιών - βρέφη, νήπια, ακόμα και εφήβους
★ ικανή να μπλοκάρει τις εισερχόμενες κλήσεις, όταν η εφαρμογη βρίσκεται σε λειτουργία
★ λειτουργία χρονοδιακόπτη για να κλειδώσετε την εαφρμογη μετά από καθορισμένο χρονικό διάστημα που εχετε ορισει
★ Προσαρμοσμένη αρχική οθόνη εφαρμογων , μόνο σε ότι οι γονείς έχουν εξουσιοδοτήσει

Ουσιαστικα , οριζουν οι γονεις τι ακριβως θελουν να βλεπουν , να διαβαζουν και να παιζουν τα παιδια τους χωρις να ανησυχουν για ακαταλληλο περιεχομενο και χωρις να φοβουνται υπερογκες χρεωσεις απο χρηση δεδομενων η τηλεφωνικων κλησεων .
Η εφαρμογη λειτουργει με κωδικο προσβασης που μονο οι γονεις θα γνωριζουν ωστε να μην επιτρεπεται στα παιδια να μπουν σε αρχεια και εφαρμογες που ειναι ακαταλληλες για την ηλικια τους
Επισης σημαντικο στοιχειο της εφαρμογης ειναι ο χρονος που μπορουν να ορισουν οι γονεις για την διασκεδαση των παιδιων τους .
Θα βρειτε την εφαρμογη στο Kids Place - Parental Control στο play store .
Ειναι απλη στη χρηση και πολυ καλο βοηθημα για τους γονεις .

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Αυτο το ξερατε ; Γιατι ο σκληρος δισκος η το usb φλασακι που αγορασαμε εχει λιγοτερο χωρο αποθηκευσης απο οσο ελεγε

Εχει συμβει σχεδον σε ολους μας να αγορασουμε ενα καινουριο σκληρο δισκο η ενα φλασακι USB και η χωρητικοτητα που γραφει στη συσκευασια να ειναι παντα λιγοτερη οταν την συνδεσουμε στον υπολογιστη  μας !
Η εξηγηση ειναι απλη !
Ο κατασκευαστης υπολογιζει ενα Megabyte ειναι 1000 Kilobytes , ενα Gigabyte ειναι 1000 Megabytes και ενα Terabyte ειναι 1000 Gigabytes .
Το μετρικο συστημα των υπολογιστων ομως ειναι διαφορετικο αφου γι αυτους 1 ΜΒ είναι στην πραγματικότητα 1024 kilobytes, 1GB είναι 1024MB και 1 TB είναι 1024GB !
Αυτο κανει την διαφορα και παντα εχουμε λιγοτερο χωρο στον καινουριο σκληρο δισκο και το USB φλασακι που αγορασαμε απο οτι υποσχοταν ο κατασκευαστης τους!
Ας δουμε ενα παραδειγμα : Εχουμε αγορασει εναν σκληρο δισκο 100 GB .
Στην πραγματικοτητα εχουμε εναν σκληρο δισκο 93.13 GB και λειπουν 6.87 GB !
Αυτο συμβαινει γιατι συμφωνα με τον κατασκευαστη ο δισκος εχει 100*1000*1000*1000 =100.000.000.000 bytes !
Συμφωνα με τον υπολογιστη ομως , 100.000.000.000 bytes ειναι 100.000.000.000/1024/1024/1024=
93.1322574615 GB που ειναι η χωρητικοτητα που εχει ο σκληρος μας δισκος!
Αντιστοιχα ενας σκληρος 500 GB ειναι 465.66 GB . 1TB ειναι 931GB .
Οποτε και ο κατασκευαστης ξεμπερδευει μετρωντας με το μετρικο συστημα που ξερουμε ολοι , 1-10-100-1000 κ.λ.π και παντα περνουμε λιγοτερο χωρο απο οσο νομιζουμε οτι αγορασαμε .
Εννοειται πως οσο μεγαλυτερης χωρητικοτητας ειναι ο δισκος , τοσο μεγαλυτερο χωρο θα χασουμε .

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Πως κατεβαζουμε οποιοδηποτε βιντεο απο το facebook στο android κινητο μας

Μεχρι τωρα εχουμε δει πως κατεβαζουμε εικονες και βιντεο απο το instagram σε ενα θεμα που μπορειτε να δειτε στον συνδεσμο : Κατεβαζουμε φωτογραφίες και βίντεο από το Instagram σε android κινητα !
Σημερα θα δουμε εναν ευκολο τροπο να κατεβαζουμε βιντεο απο το facebook στην android συσκευη μας !
Με το MyVideoDownloader for Facebook μπορουμε να κατεβασουμε οποιοδηποτε βιντεο απο το facebook , να το αποθηκευσουμε στη συσκευη μας και να το δουμε οσες φορες θελουμε χωρις συνδεση στο ιντερνετ !
Μπορουμε να κατεβασουμε δικα μας βιντεο, βιντεο φιλων ακομη και βιντεο απο σελιδες και ομαδες που μας αρεσουν .
Ειναι πολυ απλο στη χρηση και πολυ ευκολο να το χειριστει ακομα και ο πιο αρχαριος χρηστης .
Αφου κατεβασουμε το MyVideoDownloader for Facebook απο το google play , ανοιγουμε την εφαρμογη και θα μας ζητησει να κανουμε συνδεση με το λογαριασμο μας στο facebook .
Αφου συνδεθουμε και περιηγηθουμε στην αρχικη μας σελιδα , οταν εντοπισουμε το βιντεο που θελουμε να κατεβασουμε , παταμε πανω στο βιντεο και εχουμε επιλογες play , download κ.λ.π .
Εμεις παταμε download και το βιντεο αρχιζει να κατεβαινει στη συσκευη μας . Οταν ολοκληρωθει , θα δουμε πως βρισκεται στην συλλογη της συσκευης μας    
Η εφαρμογή αυτή δεν συλλέγει ούτε μεταδίδει τα δεδομένα σας.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Εχεις συσκευη με android lollipop ; Δες ενα κολπακι και παιξε ενα παιχνιδι που υπαρχει ηδη στη συσκευη σου χωρις να το γνωριζεις

Επειδη καποια κολπακια στο android ειναι κρυμμενα και δεν ειναι τοσο εμφανη σε ολους τους χρηστες , σημερα θα σας δειξουμε τον τροπο να βρειτε το κρυμμενο παιχνιδι τυπου flappy bird που υπαρχει σε καθε συσκευη με λογισμικο android και εκδοση lollipop .

Θα χρειαστει να παμε στις ρυθμισεις της συσκευης μας και να επιλεξουμε "σχετικα με το τηλεφωνο" .

Εκει μεσα θα βρουμε την "εκδοση android" και θα πατησουμε 4 φορες πανω της .

Θα μας εμφανισει το γλειφιτζουρι , σημα κατατεθεν της εκδοσης lollipop .


Πατωντας πανω του καποιες φορες το γλειφιτζουρι θα αλλαξει χρωματα . Κρατηστε πατημενο το lollipop και θα εμφανιστει ενα ομορφο παιχνιδακι που μοιαζει πολυ με το γνωστο μας flappy bird .
Περαστε αναμεσα απο γλειφιτζουρια το ρομποτακι του android και χαρειτε ενα ομορφο δωρεαν παιχνιδι .


Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ενα κολπο για να κανουμε πιο γρηγορο το android κινητο μας .

Ενα κολπακι θα μοιραστουμε μαζι σας σημερα , το οποιο θα κανει το smartphone μας να τρεχει πιο γρηγορα .
Ειναι δοκιμασμενο σε αρκετες android συσκευες και απολυτα ασφαλες .
Θα κανουμε τις σελιδες και τις εφαρμογες να ανοιγουν πιο γρηγορα απο οτι ειχαμε συνηθισει στο κινητο μας .
Και για να μην το ταλαιπωρουμε περισσοτερο , προχωραμε ευθυς αμεσως!

Για αρχη , θα κανουμε το κινητο μας να εμφανισει την επιλογη "επιλογες για προγραμματιστες" .
Οσοι δεν γνωριζουν πως θα γινει αυτο , θα παμε στις ρυθμισεις του κινητου μας και θα βρουμε το "αριθμος εκδοσης" (βρισκεται στο "σχετικα με το τηλεφωνο" .)
Θα πατησουμε 7 φορες πανω του και θα μας ειδοποιησει πως ειμαστε πλεον προγραμματιστες .
Θα παμε πισω λοιπον και θα βρουμε την (καινουρια μας) επιλογη "επιλογες για προγραμματιστες"
Αφου λοιπον μπουμε εκει μεσα και δουμε καποια καινουρια στοιχεια που δεν ειχε το τηλεφωνο μας πριν (και ΔΕΝ πειραζουμε τιποτα αν δεν γνωριζουμε τι ακριβως κανουμε) , θα κατεβουμε παρακατω  και θα βρουμε την επιλογη "κλιμακα κινησης παραθυρου"
Εκει μεσα θα δουμε πως το κινητο μας ειναι επιλεγμενο στο 0.5x , εμεις θα το κανουμε"κινουμενες εικονες απενεργοποιημενες" .
 Τελειωσαμε με αυτο και θα επιστρεψουμε πισω .Απο κατω απο το "κλιμακα κινησης παραθυρου" θα βρουμε την επιλογη "κλιμακα κινησης μεταβασης" . Παλι εκει μεσα θα επιλεξουμε το "κινουμενες εικονες απενεργοποιημενες" .
Βγαινουμε τελειως και ειμαστε ετοιμοι . Δοκιμαζουμε το κινητο μας και βλεπουμε τη διαφορα με το πριν .
Αν δεν ειμαστε ικανοποιημενοι , κανουμε αντιστροφα τα βηματα και ξαναβαζουμε το κινητο μας στις αρχικες επιλογες .
Ελπιζουμε να εχετε ενα πιο γρηγορο smartphone απο δω και στο εξης .
Τα παραπανω ισχυουν και για ταμπλετ με λειτουργικο android .